Måla lite själv.

Här tror jag någon varit framme och målat lite själv. 
 
 
 

Vilket tryck!

För en tid sedan hade Finaste och jag en omröstning kring vårt utespa. Omröstningen gällde "för eller emot att sälja". Båda var för att sälja (smidigt att vi tycker lika!) och nu innan helgen kände vi att det var läge att sätta ut annonsen. 
 
 
Shit vilket tryck det blev! Mail efter mail i inboxen och jag besvarade dem så gott jag kunde. (Finaste hade överlåtit försäljningen till mig, han anser att det där med att sälja kanske jag är lite bättre på än honom..) Hur som helst, på mindre än ett dygn var det sålt och hämtat.
 
 
Köparen hade kört 40 (!) mil för detta spa. Lite på vinst och förlust kan vi tycka. Hade på morgonen fått samtal av den långväga köparen och jag hade sagt att de får ringa Finaste för att boka tid för avhämtning. (Det är ju mersom inte att bara lyfta upp det själv på ett släp) men köparen hade under dagen inte ringt Finaste. Samtidigt fortsatte mailen komma och en i Umeå ville verkligen ha det och stod som nr 2 i tur. Jag mailar den jag varit i kontakt med för att höra om intresse fanns kvar (en del kan ju ändra sig utan att meddela) men fick inget svar. Lät det gå ett par timmar och pysslade på ute på gården. Finaste har kommit hem efter arbetsdagen och det börjar närma sig att göra i ordning middagen. Då ringer det på dörren. "Är det här vi ska hämta spaet?"
 
Tur jag inte hann maila den som stod andra på tur! Och tur att Finastes föräldrar på kort varsel kunde komma och hjälpa till! (Tack!)
 
Vi blev minst sagt överraskade att de plötsligt kom för att hämta. 
 
Skönt i alla fall att spaet är borta nu. Större plats på gården! 
 
Det har varit en riktigt bra helg, goväder och utomhuspyssel. Besök till tippen. Grillat spett, ätit i uterummet. Klippt gräs med sax (rogivande) och efter igår med grässax! Lilla Liten hade ordnat en Fiskars grässax till mamma på Mors dag, bästa hon! Blev jätteglad! Har planer på att fortsätta ute med den idag. 
 
 
 

Vad händer egentligen?

Så otroligt mycket som händer nu! Har upptäckt så många nya sidor hos mig själv. Intressen jag inte trodde fanns har dykt upp och en vilja att utvecklas mer och mer... Jag, en (f.d) lägenhetsmänniska tycker det är himla kul att kratta löv, klippa gräs, beskära buskar, så frön - ja, helt enkelt pyssla utomhus. (Klyva ved, fastän det inte behövs just här hos oss) Så många roliga saker som jag precis insett är roliga att pyssla med! Idé efter idé ploppar upp i mitt huvud och jag borde ta och skriva ner dem så jag kan checka av allt eftersom (eller för att komma ihåg dem när nya idéer föds). 
 
Igår bjöds det på fint väder och vi pysslade på utomhus mest hela dagen. Finaste höll på fixa utanför garaget, såga och hamra. Montera spotlights och vägguttag med indragen kabel. Fint, fint! För egen del blev det pysslande på gården. 
 
    
 
Känner att jag vill mer och mer. Tänker att vårt nästa hus blir ett gammalt sådant, på en stor tomt. Där det kan odlas potatis och diverse godsaker som annars köps på grönsaksavdelningen på Ica. Sätta plantor och buskar. Och huset, som då är gammalt, får vi renovera och forma utifrån våra idéer och önskemål. Tänk så mycket att få lära sig längs vägen! Och tänk att få se lilla Liten styra omkring med sin lilla skottkärra och spade och hjälpa mamma i trädgården. Eller iklädd de rosa snickarbyxorna och hjälpa pappa snickra. Hon kommer att vara sötast! 
 
 

Mums!

Det blev ju jättebra det här!
 
 
Får dock bli att grilla spetten nästa gång. Mamma och pappa, vad säger ni? Kall öl till detta en varm sommardag? 😊 Borde bli perfekt ute på landet. ❤️

När inte MAX duger.

För en tid sen när vi var på stan och blev väldigt hungriga så tänkte vi lösa problemet med en burgare från MAX (passa på liksom medan Liten ändå är så liten och sov i vagnen). Men alltså... MAX burgare duger inte längre. Hamburgarna som Finaste gör hemma är så sjukt mycket godare! 
 
 
Vi ska ta och testa mala kött och använda oss av en annan metod att göra burgare, för att prova. Baka eget bröd och göra egen dressing. Jag tror det kommer att kunna bli riktigt lyckat! 
 
Men, det är inte burgare som står på menyn idag. Idag ska det göras spett med kyckling, potatissallad och dressing. Det skulle ju vara enkelt att besöka Kvantum och köpa allt färdigt. Enkelt men inte alls lika roligt. Dessutom är det perfekt väder för att pyssla inomhus. 

Lampa.

Om man kan bli lite kär i en lampa så är jag det. Denna fina lampa har fått flytta in hos oss. 
 
 
Bara älskar den! 
 
Sen vill jag passa på att visa en favvogrej i hemmet..
 
 
Tycker det där är så mysigt! Batteridrivna ljus med timer, vi har hur många som helst av sådana i huset. 

Sånt jag inte visste.

Ett livstecken! Jag lever! Bara varit dålig på att blogga när det har varit så mycket annat roligt att pyssla med. Förra helgen var en riktigt rolig helg! Jag fick ännu en ny hobby. Ved. Inte visste jag att sånt kunde vara så kul? 
 
    
 
Jag vill mer! Jag vill ha en egen vedklyv, gärna en rosa. (Kanske går att måla en?) Hur som helst, mysiga dagar hos föräldrarna på landet och jag fick sån energi som jag levde på i flera dagar efteråt. Vilken boost! Känner mer och mer för inlandet. Hur coolt liksom? 
 
    
 
Sötaste vovvarna har haft roligt utomhus och att koppla av på ett trappsteg verkade faktiskt ganska trevligt. 
 
Vad mer har pysslats med? Jo! Tacokrydda är blandad. 
 
  
 
Så god! (Hej då, färdigköpt)
 
Müsli gjord, ännu mer hej då färdigköpt. Den blev riktigt mumma!
 
    
 
Finaste har bakat cheesecake och bröd (bästa!) och så gjorde vi en så otroligt god gryta i lördags! Mysig lördag med finaste familjen. ❤️
 
 

Nytt yrke?

Om Finaste funderar på nytt yrke så kan han ju alltid bli läkare! Efter att ha haft problem med handleder (smärta, rent ut sagt) och besökt första läkaren som skrev ut Pronaxen sa Finaste att jag troligtvis drabbats av Quervain syndrom. En vecka senare, och läkarbesök nummer två (ny läkare) så sa denne (tadaa!) "Quervain syndrom", gav mig en kortisonspruta och ortos ordnades av arbetsterapeut. 
 
Kolla så sportigt!
 
 
 
Så om Finaste känner att han vill byta inriktning på karriärsidan så verkar han ju helt klart ha skills inom sjukvården. (Och jag, jag lär hitta alternativa sätt att kunna greja på, "Kan själv"- ni vet..) 

Vilken helg!

Helgen har varit alldeles fantastiskt underbar! 
 
Under lördagen besöktes Wilmas för klassisk fotvård, hade fått presentkort av Finaste i julklapp. Alltså..jösses vilken lyx! Fossingarna blev inte riktigt lika lena som Litens, men inte långt ifrån. Nu är det bara att komma ihåg att smörja in fossingarna så de får fortsätta vara mjukisar. 
 
Tacos med goa vänner på kvällen! Så himla trevligt! (Förhoppningsvis en repris snart)
 
Söndagen...ja, då kom äntligen Litens kusin till världen! Som vi väntat och längtat. Är en mycket glad och stolt moster! (Ser framför mig hur det kan komma att bli full fart vid jular framöver.)
 
Bjuder på bilder, inget från varken fotvården eller kusinen, utan på något som inhandlats av oss för första gången - en kokosnöt! Fixade till müsli samt rivet som kan bli mumma på chokladrutor. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0