Hembakt = lyx!

 
Vi hade turen att få hembakt bröd med oss efter middagen i lördags. Jisses så lyxigt! Tack snälla!
 
 

Helgen i bilder.

I fredags var det riktigt fint väder! Efter jobbet besökte vi REX för ett glas vin och ett glas champagne.
 
 

Lördagen bestod av arbete på dagen och mot kvällen hämtades svärföräldrarna på flygplatsen, precis hemkomna efter ett par veckor utomlands. Finaste hade sett till att köpa dit mat medan jag arbetade så tillsammans åt vi en fantastiskt god grillmiddag på kvällen. (Men först fick vi en jättegod sommardrink!)
 
 
Fina presenter hade de med sig till oss! Tack!
 
Söndagen: ett besök till SOVA för att betala sängen som nu äntligen finns att hämta! Finns väl tid först på fredag att hämta men i alla fall...det är nära nu!
 
Ett besök hos finastes farmor för smörgåstårta och att få träffa släktingar. Trevligt!
 
Besökte även vallokalen för att rösta.
 
...och så hann vi med fix med MC:
 

MC:n hade blivit isärplockad efter förra säsongen. Och nu fick jag se anledningen till det:
 

Ser ni skillnaden? Nu sitter där en reg-skylt som är mindre i formatet. Detaljer.. Gillar att vi har det gemensamt, det där med detaljer.  
 
Bara att invänta fint väder så att det kan bli en åktur!

Källberg-Elmberg.

...det är stället jag börjat gå till för att låta håret fixas (samt att jag får en alldeles underbar hårbottenmassage!).
 

Okej då...att detta bjuds på är ju inte tokigt heller.
 
 

Härligt, underbart goa A som jag går till!
 
Efter frisörbesöket blev det lunchdejt på Invito.
 
 
Fransyska. Bortsett från smördegsrutan påminde det hela om kalops. (Vilket fick mig lite pepp på att fixa just kalops hemma)
 
Igår morse hanns det inte med något blogginlägg...hade sån huvudvärk att jag trodde jag skulle gå åt. Sov efter frukost och tog mig iväg till jobbet i tid. Klarade att jobba hela dagen om än jag kände mig rätt mosig.
 
 

Ledig!

I helgen var vi iväg till mina föräldrar. Det var en helg i lugnets tecken.
 

Traktorn behövde lite omsorg.
 

Fix fix. Nu mår den bra.
 

Släpet ville inte vara sämre. Omsorg och fix även där.
 

Nova njöt i det fina vädret.
 

...och samlade mod till sig och tog sig upp i den otroligt läskiga trappan.
 

Klockan 15 på lördan var det dags för lördagswhiskeyn.
 

...och senare på kvällen blev det tacos. Mums!
 
I måndags var det dags att lufta träningskläder.
 

Lika bra att göra slag i saken när tanken dyker upp. Finns risk att den slås bort annars.
 
 
Hann påbörja ett pajprojekt efter jag varit ute med både hundar och sedan mig själv. Strax därefter kom finaste som hjälpte till att avsluta det som påbörjats.
 

Igår blev det ett besök till syster och hennes karl, hon masserade oss båda igen. Så himla gott det gjorde - tack bästa! Så idag är jag härligt mör efter massagen igår och joggingturen i förrgår.
 
Det är strålande sol ute idag, jag är ledig och har egentligen 3 viktiga punkter på agendan:
 
- Ska klippa mig på förmiddagen
- Har lunchdejt på stan
- Ska få naglarna fixade i eftermiddag
 
Något av en taking-care-day. Inte dumt på något sätt alls!

Massage.

Åh, så underbart med massage igår! Tack snälla syster!
 
På väg till syster gick vi via Sushibar Shogun och köpte med oss en familjevariant av sushi, som vi sedan delade på. Fantastiskt gott!
 

Detta var en tredjedel av vad vi fick med oss från sushibaren, perfekt mängd. Och - som sagt - jättegott!
 

Här tillbringades sedan tid medan fina syster masserade. Hon är jätteduktig! (Så duktig att vi snart ska dit igen.) Verkligen välbehövligt med massage...känner mig lite som en ny människa idag.
 
 
Hundarna var såklart med, de passade på att pussas. Finaste tjejerna.
 
...
 
Fick besked igår om att jag får semester 30/5, vilket innebär 4 lediga dagar i rad! Lovely! Hoppas på fint väder och att vi kan vara ute. ...och helst åka MC. Samt gå ut och äta någon kväll. Njuta av livet, helt enkelt!

Sen sist!

Helgen tillbringades hos finaste. Middagsgäster på lördagen, supergoda grillade hamburgare serverades. (Nu vet jag en som är bättre på att göra hamburgare än vad hamburgerkedjorna erbjuder) Som om detta inte vore nog så fanns det gott från bland annat Duå senare under kvällen:
 

Den där krämiga osten är supergod!
 
På söndagen fick mina skor omsorgsfull behandling:
 

Bästa!
 
I måndags var det tänkt att en målare skulle hit för att göra om det den förra målaren slamsat med, det fick bli på tisdagen istället då en sjukdag för målaren kom emellan. Hade tidigare hittat 22 punkter att anmärka på, det tillkom 5 stycken till.
 

Ni får bortse från dammet, har inte prioriterat att skura som allra mest noga under renoveringstiden. Här har jag undrat en del över vad som har hänt...? Får nog aldrig svar på det men har i alla fall fått det åtgärdat. Nu anses det troligen vara klart här från målarfirmans sida, jag anser det nästan vara klart. En del av en list är fortfarande omålad (sånt kan nog lätt hända att man missar att se när listen först är träfärgad och sedan ska vara vit efter målning) Tänkte att det där får styras upp själv och har bett om att få hämta ut färg och pensel.
 
 

På tisdag kväll var tanken att jag skulle tillaga middagen. Så kom en regnskur på hemväg från jobbet emellan. Två dyngsura hundar och det fanns liksom inget alternativ än duscha dem, kamma och föna dem. Oväder får planeras in bättre så det inte blir så här när en av oss jobbar från tidig morgon till sen kväll. (Och som sedan anser det som självklart att ställa sig i köket för att fixa maten)
 
I kväll köper vi med oss mat, går till syster och äter tillsammans. Sedan väntas massage! Sötsyster. Längtar!

Ny!

Igår ringde jag vaktmästaren, spolventilen i toalettstolen hade så gott som gett upp så jag frågade om han kan byta ut den. Inga problem, han lovade komma förbi här medan jag var på jobbet.
 
Väl hemma efter arbetsdagen upptäcktes denna hälsning:
 

....en hälsning som låg på en sprillans ny toalettstol!
 

Underbart! (Har ringt och tackat nu på morgonen.)
 
Nu på morgonen har även en av ägarna till målarfirman som är anlitat för renoveringen, varit här. Hade en del anmärkningar på arbetet som utförts (närmare bestämt 22 punkter...har jag nämnt att jag kan vara ganska petig?) Valde att ta hit en av ägarna för besiktning och inte hantverkaren som varit här. Det gick jättebra! En väldigt ödmjuk kille som var här och samma kille jag haft kontakt med angående offert. Resultatet då? Jo, han kommer hit själv på måndag för att påbörja omarbete och tillfixning. Visst känns det trist att behöva kritisera utfört arbete men då både jag och hyresvärden betalar för hela kalaset och när det blir fackmannamässigt utfört så vill jag att det ska synas att det är ett proffs som varit här. Jag vill inte känna "det där hade jag gjort bättre själv". Toppen att få det fixat innan de beställda möblerna börjar komma! Sängen borde vara på G inom en vecka eller två. Soffan i början av juni.
 
Just ja! Det har kommit en inbjudan!
 

Ska bli så himla roligt! Älskar bröllop/bröllopsfester! Detta är hos människor jag fått glädjen att nyligen börjat lära känna, jättefina är de. Ser fram emot att få lära känna dem bättre.
 
Köpte en spontanpresent till finaste, som blev jätteglad:
 
 
Har inte kommit på det där med fantasy själv men denna genre är jag bra på:
 

Kan nog tänkas bli avkoppling i helgen.

När någon förstår mig.

Häromdagen kände jag lite "morr". Kan bero på vissa saker, som att upptäcka att hantverkaren som varit här inte alls är klar eller ens gjort ett noggrant utfört arbete, att det på sistone varit minus på sömnkontot, att det varit fel tid i månaden, att jag känt godissug men låtit bli för att jag lovat....ja, sånt. Tänkte att det är väl lika bra att informera om statusen då den ändå skulle bli uppenbar.
 
Kommer hem, middagen serveras:
 
Jättegott! Börjar känna mig bättre.
 
Kaffe erbjuds efter maten och jag får sitta kvar medan liksom allt det där sköts av sig självt. Så serveras kaffe....och nåt som jag bara älskar!
 

Morotskaka! Inte vilken som helst - från Victoria´s! De gör den absolut godaste morotskakan i stan. Lyckan är total! Inte bara för morotskakan i sig utan för att världens finaste har åkt och köpt för han tänkte jag behövde det om jag var "morrig". Kärlek!
 
Efter detta intag var vi taggade på att ta oss an tvätt.
 
 
En rolig sak att ta hjälp av!
 

Superfiffig!
 
Visste inte innan att jag hade dolda skills för sånt där. Det var riktigt roligt!
 
Idag, två dagar senare, har jag fortfarande träningsvärk.
 

Ni ser va?

Världens bästa Gun har hjälpt mig få fint här på bloggen! TUSEN TACK! Det kändes viktigt för mig att få bort gamla bilder och få dit nya. Och det känns superbra att det är Gun som pysslar med det, jag skickar några bilder och sen är hon fri att göra som hon vill - och jag blir alltid nöjd!
 
Jag har reggat en ny bloggadress, tills vidare fortsätter jag dock här. Det känns mycket bättre nu när det är städat och nytt här på sidan.
 
Tack snälla Gun!
 
 

Roliga dagar!

I fredags var det middagsbjudning hos syster och hennes karl. God mat och trevligt sällskap - tack snälla ni! Vi och lillasyster med fästman (hur rart låter inte det!) uppvaktade storasyster i efterskott.
 
 
Valet av present var inte särskilt svårt i år... Förra gången vi hälsade på bjöds det på espresso i glöggmuggar (!). (Stilbrott.) Syster hade nämnt expressomuggar i Filippa K så detta blev helt perfekt.
 
Förutom god hemlagad pizza hade hon bakat tårta:
 
(Här snackar vi skills!) 
 
Lördagen blev jag utbjuden på mat på Köksbaren. Mycket gott! Är inget fan av miljön som går i sann industrianda. Men om mysfaktorn får minus så får maten plus. Minus får även den servitris som antingen var trött på sitt jobb eller hade en allmänt dålig dag. Personal på restauranger får gärna vara serviceminded.
 
Under söndagen besöktes K-Rauta för titt på golv (ska läggas klickgolv i köket) och stora beslutet har cirkulerat kring om det ska bli enstavs eller trestavs. Efter att ha sovit på saken känns valet hyfsat bestämt nu.
 
Med från butiken följde en lampa hem:
 

Den sitter nu i badrummet.
 
Söndagkvällen tillbringades hos superfina människor jag haft turen att få som svärföräldrar. God mat, dryck, efterrätt.. Surr och bus med hundarna. Underbart!
 
 

Underbar bukett!

Åh vad jag älskar blommor!
 

Att bli bortskämd så här är underbart, blir jätteglad!
 
I kväll blir det ett besök på Köksbaren. Känns som det blivit god mat varje helg på senaste tiden...superlyxigt!

RSS 2.0