Till kollegorna.

 
Ville göra något för mina kollegor. Finaste hjälpte mig att pyssla ihop dessa små påsar med snälla spöken på namn-tag´s. Om det uppskattades av kollegorna? O ja!

Tar energi.

Igår försökte jag hålla irritationen inom mig. Det gick så där.  Upplever stress när det är ostrukturerat och icke genomtänkt. Stress när något lätt kan skapa dålig stämning. Arg som ett bi som nog syntes för den med kunskap att läsa av människor.  Vid lunch köpte M en ask  chokladhjärtan (M har förmåga att läsa av) och det kändes något bättre. 
 
När jag kom hem var jag sjukt trött.  Irritation tar en himla massa energi.  Finaste hade hållit på ett par timmar med middagen,  han fixar världens godaste köttbullar kokta i gräddsås. Supergott! ..och han såg hur trött jag var.. Det blev middag, dusch och sänggång och jag hann läsa en sida i spännande boken innan jag somnade.
 
Nu är förresten 1:a delen i Urchin införskaffad! 
 
 
Ska bli kul att läsa en barnboksserie! De resterande delarna får fyllas på eftersom, typ en i månaden. Det är i alla fall planen. 

Hjärtan.

 
Överraskade Finaste med en ask som innehöll godishjärtan. En uppskattad liten present! 
 
 
 
 
 

Måste man vara vuxen jämt?

Jag såg ett bokomslag och blev helt enkelt förälskad! Så himla sött. Fotade och skickade till Finaste;  som svarade glatt med ett "Jättesött!". 
 
 
Blev så himla glad över sån respons och det känns fantastiskt att inte behöva vara vuxen jämt. Så jag slog till på denna, som ingår i en serie om 5 böcker (detta är del 2, får köpa 1:a sen när den finns) och så tänker jag dem sen frontade i en fin hylla på väggen. Hur fint blir liksom inte det? 

Trötteliten.

Nova har varit hos veterinären idag. Då blir man trötteliten efteråt.

Läskig dröm.

Ett bokomslag orsakade en läskig dröm.
 
 
Vem skulle inte kunna bli skraj för  apa? Nu undrar jag om jag borde konfrontera läskiga drömmen genom att köpa boken och läsa den? Den är nominerad till August-priset och det är en ungdomsbok. Hur läskigt kan innehållet vara?

Aj, aj.

Finaste har gjort sig illa i fingret. Vilken tur att det inhandlats plåster!
 
Barnasinnet kvar!
 


På tal om fingrar så har jag varit och låtit L-M fixa mina naglar, en färg hon blandat själv.
 
 
Gillar! Hade bestämt mig för svart och att det glittrar i guld passar min smak perfekt.

Mad about the boy.

 
När Finaste är borta ska jag umgås med Bridget Jones. Jag tror (och hoppas) på underhållning!
 
Det har även blivit så att jag kommer att jobba några timmar under lördagen. Perfekt! 

Redo för vintern.

Nu kan kylan och snön komma när den vill! 
 
 
Hämtade ut paketet med mina vinterskor på vägen hem efter jobbet. Supergosiga! Klickade hem mössor igår, blev så nöjd att jag fann enkla, svarta, på nätet. (Har svårt för modet som verkar vara i höst, med uppvikt kant).  (Acne löste möss-letar-bekymret.)
 
 

Ensam helg = läshelg?

Om några veckor åker Finaste bort över helgen. Jag vet - det är bara en helg och han kommer faktiskt tillbaka. Nu längtar jag redan tills han kommer tillbaka fastän han ännu inte åkt.
 
Planerar nu för vad jag ska hitta på? Förutom att vara ute med hundarna tror jag det kan komma att bli en och annan timme med en bok (eller två). Frågan är bara vad som ska inhandlas? Har några böcker olästa här hemma men det är sådana som skulle kunna orsaka rädsla för mörker alternativt mardrömmar. Vill inte få någon mardröm så jag vaknar upp mitt i natten och så finns inte Finaste där som skyddar mig från allt ont.. En riktig feel-good måste det vara! Är nyfiken på You had me at hello, är det någon som läst den? Eller Bridget Jones Mad about the boy.
 

...när jag tänker efter skulle båda titlarna fungera..
 

Umeå Fashion Week.

I lördags gick vi till stan, tittade på modevisningar, besökte Invito för en brunch, kollade runt bland utbudet av vinterskor (resultat: klickade hem ett par då varken storlek eller färg fanns i butik), shoppade på Tiger och tillagade på kvällen en god middag med ryggbiff. En underbar lördag, vi har så roligt tillsammans!
 
Jag har också börjat må så bra och jag är så tacksam över finastes omtänksamhet vad gäller kost och engagemang kring vad som bör tillagas och vad som bör låtas bli att serveras. Vi går mer och mer över till glutenfritt, minskar mängd av fettintag (såser) och jag får som sagt må så mycket bättre.
 
Min fina, omtänksamma pojkvän!
 
Mitten av oktober, och ja, julklappstankar har börjat cirkulera. Bara älskar julen, allt som hör till med att göra mysigt i hemmet, ordna "juleket", glöggdoft, umgås med fina människor...jag går omkring och bara myser.
 
 

I like!

Den där kokboken är ju för himla bra! I fredags kom jag hem till detta:
 
 

Mozzarella, soltorkade tomater och basilika inlindat i lövbitar. Mumma! Och vilken lyx att landa efter jobbet med mat på bordet och gott vin till... Tack finaste!
 
Under lördagen var det inte sämre! Medan jag jobbade sysslade finaste med tillagning av chiligryta från Inflames receptbok Restaurant 2112. Ett projekt på 8 timmar. Mmm, så gott det var!
 

En margarita serverades innan middagen.
 

Middagsgäster och - såklart - två söta voffsingar med i sällskapet:
 

...................
 
Ikväll har jag och syster varit och lyssnat på Mia Törnblom. Trevligt och intressant med en och annan igenkänningsfaktor!
 

Från nya kokboken.

 
Gott - och väldigt "lätt" för magen. Är redan mycket nöjd med nya kokboken!

Påfyllt.


 
En till honom. En till mig. Och en bok innehållandes recept som förhoppningsvis ska få min mage att må prima.
 
Det är så mysigt med böcker man verkligen känner för att läsa...jag hoppas det alltid kommer finnas utrymme för bokinköp på varje lön...om än "bara" en pocket. Det känns avkopplande att dras in i en fiktiv värld.
 
 
 

RSS 2.0