Pysslat lite.

Idag känner jag mig pysselsugen! Och visst är det väl roligare att läsa en bok om man har ett bokmärke att placera på sidan man pausar på? 
 
 

Till Liten.

I fredags tog vi en promenad till stan, Liten och jag. Vi besökte bokrean och den bok (de böcker rättare sagt) jag sett i Akademibokhandelns reakatalog fanns kvar! Ville så gärna att lilla tjejen skulle få denna:
 
 
Denna är underbar och den kommer att bli så fin i hennes rum. 
 
Sen, en bok som kan vara riktigt bra att ha med en Liten i familjen:
 
 
Dessa blev årets bokreainköp. 
 
Sedan var vi på jakt efter strumpbyxor till henne. Efter att ha besökt KappAhl, H&M, Åhléns och sedan KappAhl igen så var det ett par i den sistnämnda butiken som hade de som tycktes bäst om. 
 
 
Hon har så få fina kläder av moster i Alla Hjärtans-present och behövde strumpbyxor att ha på sig till klänningarna.
 
 
 Tack snälla moster! 
 
När vi landat hemma igen stod stegräknaren på 21.835 steg. Det var liksom inga problem att somna på kvällen.. 

Det här gör ont.

I förrgår började, som många redan vet, den stora bokrean. Istället för att besöka den under premiärdagen var Liten och jag på promenad med småtjejerna i det fantastiska vädret samt besökte mataffären för middagsinköp. Och där, nära kassalinjerna i mataffären, stod det uppradat tre pallar med böcker.
 
 
 
Det gjorde ont att se böcker liggandes huller om buller! 
 
Böcker förtjänar behandlas med kärlek. Tänk så många timmar som läggs ner i arbetet med en bok. Från idé, till att skriva den, till att skriva om den, tills den hamnar i tryck, tills den hamnar i butik. För mig är en bok mer än "bara" en bok. 
 
När det kommer till böcker så har jag en liten "grej", jag vill inte låna ut böcker och jag vill inte låna böcker av andra (utanför hushållet). Tror det har att göra med att jag längtat efter att just den boken släpps från förlag, att jag byggt upp en förväntan på innehållet... Att en bok har ett fantastiskt fint omslag eller en titel och baksidestext som väcker nyfikenhet. För mig är, som sagt, en bok mer än "bara" en bok. 
 
Jag är så glad över att Finaste tycker om att läsa! Och att snart börja läsa för Liten känns hur mysigt som helst. Vi ska gå in till stan idag för att se om en särskild barnbok finns kvar på rean (har sett den i en reakatalog). En bok med fint budskap och fint omslag med mjuka färger som kommer att göra sig fin i hennes rum. 
 
 

Tandläkaren.

Igår var det dags för årliga besiktningen hos tandläkaren. (Jag hade även bokat tid för att fixa en tand som jag råkat bita sönder.) Förra besöket i december när jag råkat bita sönder en tand landade notan på 1300 kr för 10 minuter i stolen så med det i tanken var jag inställd på ett något högre belopp denna gång. 
 
Men vet ni vad? Här har det tjänats pengar! 
 
Allt såg bra ut. Ingen början till karies, ingen tandsten... Och den tand jag bitit sönder, det var så minilite att fix-fix så var det klart! 
 
(Dessutom bjöd tandläkaren på sång denna gång, det glömdes bort sist och det gjorde mig lite besviken då.)
 
Notan då? Tadaa! 820 kr. Hade innan besöket sagt till Finaste att allt under 2000 kr är en bonus. Så ni kan ju förstå att det tycktes ha tjänats en rejäl slant på det där besöket. 
 
 
Tog en prom till stan med Liten (det är ca 10.000 steg till stan) där farfar mötte upp för att ta över styrandet av vagnen medan jag var hos tandläkaren. Både farfar och farmor var med vid återlämnandet av lilla hjärtat. Tack för hjälpen! 
 

Jag är mentalt taggad!

I mitt huvud har jag börjat förbereda ordning bland viktiga papper och kvitton på allt som rör inköp till allt fixande i huset. Jag ser framför mig papper, plastfickor, extra breda pärmregister och pärmar där pärmens innehåll hamnar på dess rygg. 
 
Passande nog anlände idag något med posten som kommer att få en alldeles egen pärm!
 
 
"Depressions-pärmen."

Använd sunt förnuft.

Fastän Liten fått så mycket kläder har vi ändå spanat efter sånt som behövs kompletteras till hennes garderob, när vi varit på stan. Men alltså.. Det här med hur larmen på plaggen sätts, det är verkligen under all kritik. Visst, jag förstår att varor (tyvärr) behöver larmas, men går det liksom inte att tänka till innan man smäller dit ett larm mitt på tyget? Det är ju som gjort för att larmet ska efterlämna ett hål i plagget när det passerat kassan. Även om det är ett barnplagg för en hundring så vill jag inte ha ett hål i plagget när jag lämnar butiken. 
 
Det känns som att allt ska gå så snabbt. Bråttom, bråttom, på med larm, ut i butiken - sälj!
 
Vad hände med att göra något med kärlek och omsorg? 
 
Det har hänt att jag gått tillbaka med plagg till butiker, både egna och Litens, när de har hål i sig efter där larm suttit. Reklammerat och fått pengarna tillbaka. Sånt som borde kunnat undvikas om det inte var slamsigt utfört från början. (Det händer också att jag väljer att beställa på nätet för att slippa hål av den orsaken.) 
 
Om nu fler är som mig så borde det väl vara mer ekonomiskt för en butik att ta kostnaderna för den lite längre stund det tar att sätta larm på ett ställe som inte skadar plagget? Då borde antalet reklammationer minska samt risken att kunden istället beställer på nätet. 
 
 

Mamas & Papas.

När farmor och farfar kom hem från sin resa så hade de med sig väldigt mycket fint till Liten. 
 
 
Dessa blir perfekta till sommaren!
 
 
Och när Liten ska vara extra fin i sommar (bland annat när mamma och farbror fyller år). Tänker att det kan vara fint med en jeansjacka till, när det är lite svalare ute. 
 
 
Framåt hösten kommer dessa att bli vardagsfavoriter. Allt-i-ett-plagg, hur soft är inte det? Mjukt tyg och mjuka färger. Gillar!
 
 
När Liten blir lite större, och kan gå själv, kommer hon att vara jättefin i denna klänning! 
 
Tack så jätte-jättemycket!
 
Nu ser jag fram emot att Litens rum ska bli klart att kunna inredas. Har bett Finaste bygga en klädställning så några plagg kan hänga framme. Tror vi ska pyssla med galgar så de liksom matchar in i den stil som önskas till hennes rum. Ljust, stilrent och less-is-more-tänk även här. Barnrum med massor av leksaker, färger av alla de slag och avsaknad av struktur gör, åtminstone mig, stressad. Att fundera och leta idéer till hennes rum ska hur som helst bli så himla roligt!

Hjärtan från grannar.

Våra grannar var förbi oss med en present till lilla Liten.
 
 
Så gulligt av dem! ❤️ Blir en fin outfit i vår. 
 
Det kommer strax mer foton på kläder till lilla Liten, farmor och farfar hade med sig en hel del fint hem från deras resa. ☺️ (visar så snart jag fotat!)
 
...
 
I morgon blir det till att ringa tandläkaren. Har bitit sönder en bit av en tand - igen. Var hos tandläkaren i december med samma ärende (fast annan tand). Hoppas på att snabbt få det åtgärdat innan det börjar göra ont på riktigt. 😔
 
 

Tack så jättemycket!

Liten har det ju bäst!
 
För inte så länge sedan var farfar förbi med det här:
 
 
 
Blöjor! Hur bra som helst! Tack! 
 
Liten är en liten pink- och poopmaskin och att få blöjlagret påfyllt är verkligen uppskattat av både en Liten, en mamma och en pappa. 
 
Berättade för mormor att Liten nu börjar bli större och att kläderna börjar bli små... 
Vad händer? En mormor och morfar på besök och med sig har de kläder som Liten kan växa i!
 
 
Tack så himla mycket! 
 
 
 
 

Försäkring.

 
Vi har ordnat en försäkring för vårt lilla ❤️.  

RSS 2.0