Vissa dagar i månaden...

...är det ett rejält sug efter godis. Igår när vi shoppade på Coop (tycker det är roligt att använda självscanner, som att inventera!) och både bindor och en rejäl påse med lösviktsgodis tänkte jag att den här killen måste ju vara den mest underbara och omtänksamma som finns!
 

Här såg jag framför mig att tillbringa kvällen med en massa onyttigheter, tycka lite synd om mig själv inför det som var på G...
 

Mäh! En plombering! Det var det värsta.
 
Eller det bästa. Annars skulle allt gott vara borta när det skulle vara dags att vi åker till mina föräldrar över Valborg.
 
Nåja. Fann en burk med soltorkade tomater. Funkade finfint det också.
 
.....
 
Kan meddela att idag var det sämre med karaktären. Gjorde inbrott i påsen. Lika bra att erkänna det på stört, misstänker att det eventuellt skulle synas.

Firmafest plus 1.

I lördags var det firmafest! Eller, jag var där som "plus 1". Dagen/kvällen till ära lyxades det till med ett besök på Wow.
 

En "bild före" .
 

Här är stället. Premiärbesök för mig där.
 
 
Mmm, inte alls så tokigt...men jag lät bli att smaka. (Kunde hejda mig själv!)
 

Håruppsättningen. Blev verkligen nöjd!
 

Kvällens outfit, Sonia Rykiel. Chansade och klickade hem, hade aldrig testat Sonia förr...satt helt perfekt!
 

På plats på Äpplet. 492 personer totalt.
 
 
Glömde fota förrätten, kom på mig själv lagom till huvudrätten. Detta var fantastiskt gott!
 

...och efterrätten likaså!
 
Som inläggets början skvallrar om så var jag på festen som "plus 1". Förstår om ni är nyfikna på vem som bjudit med mig?
 
 
...är ganska säker på att ni kommer att få se mer av honom framöver..

Tillbaka i lyan.

Har varit på vift ett par dygn då parkettgolvet i hallen behandlats.
 
 
I hallen blir det ljust, liksom även i övriga lägenheten. I morgon påbörjas köket så det har tömts under kvällen. Tyckte det gjordes bäst med ost, vin, kex och päron.
 

Jag har även fått ett par pumps som jag letat här i stan och på nätet, utan att få tag på min storlek. I Stockholm fanns de, efter letande utan att tappa tålamodet.
 

Vänstra skon tog åt över foten, besökte skomakaren som ska lästa ut den skon, blir klar inför helgens trevligheter, en form av gala! Ska bli jätteroligt, inte minst för att jag har fått tid bokad för håruppsättning på lördag eftermiddag...lyx!
 
Naglarna har även fixats, ett kärt återbesök till Nail Design School. (Var något trött på att limma mina som bara ville ge upp..)
 

Har saknat L-M! Hon tyckte dock att mina naglar hade hållit förvånansvärt bra. Måste vara en naturbegåvning på det där med att limma naglar.
 

En selfie hann jag också med innan det var dags att ta bussen in till stan.
 
Nu är det tack och god natt, målaren lär dyka upp vid klockan 7 i morgon..

Glädjetårar!

Igår fick jag ett sms skickat från lillasyster som nu befinner sig i Paris. Ett sms innehållandes ord som fick glädjetårar att rinna i total genuin lycka å hennes och hennes karls vägnar: de har förlovat sig och gifter sig nästa år!
 

Fina, fina lillasyster...jag älskar dig!
 

Ni är så vackra tillsammans, du och din fästman! Mitt hjärta bubblar över av kärlek. Ska bli underbart att få ta del av er stora dag!

Ni är underbara!

Vill bara skriva hur fantastiska jag tycker att ni är som lämnar kommentarer här trots sporadiska inlägg och uteblivna svar på era spår här på sidan.. Jag läser dem, era hälsningar värmer. Det vill jag att ni ska veta. Och jag vill också att ni ska veta att jag kommer bli så mycket bättre på att dels svara på kommentarerna samt besöka era sidor och lämna hälsningar där.
 
Denna påskhelg är jag ledig och jag har valt att viga den åt att försöka komma ikapp med saker. Saker att rensa mobilen samt datorn på bilder, urtorkning av skåp, bort med det jag inte vill ha kvar, avfrostning av frys, rensa ur skafferi...ja, sånt stuff.
 
Renoveringen går framåt om än det verkar ta lite längre tid än beräknat. Kom hem till ett nytapetserat vardagsrum i tisdags och gjorde den mindre roliga upptäckten att på ena väggen var våderna överlappade åt fel håll. Målaren åtgärdade det under onsdagen. Nu har trägolvet i vardagsrummet behandlats så det måste torka något dygn till. På tisdagen tas golvet i hallen så jag och hundarna får tillfälligt annat boende ett par dygn. Efter det blir det köket som åtgärdas. Ska kolla på klickgolv och låta det läggas på den golvmatta som nu finns. Då det blir ljust grå tapet i köket så bör det kunna vara en vinnare med grått golv. De möbler som beställts och nu landat här i Umeå är vita. Det kommer att bli så himla fint här!
 
Mitt största bekymmer nu är att komma på nytt bloggnamn. Vill så gärna låta arbetet med nya designen ta form och jag kan börja skriva på nytt...
 

Har fått denna fina! Tänkte att jag kan dela med mig av den till er så här i påsktider.
 
Kram till er alla!

Panik deluxe.

Igår när jag var hem till hundarna på min lunchrast ringde det på dörren. Där stod målaren som ville chansa på att jag var hemma. Han hade fått tidigare arbete klart och ville påbörja arbetet här redan under samma eftermiddag. Kände stressen komma i turbofart. Vardagsrummet var inte helt tömt, gardiner skulle plockas ned, tavlor likaså. Elementet dammsugas på hundhår. Hundarna - vad skulle jag göra av dem? Allt detta, och det var drygt 30 minuter kvar av min lunchrast (då hade jag heller inte hunnit äta).
 
Men - det brukar ju som alltid lösa sig! Ringde jobbet och jo, hundarna fick följa med dit. Blev även upphämtad och ditskjutsad med bur och hundar. Vardagsrummet hann tömmas helt och dammsugaren hann vara framme. Blev bara en kvart sen tillbaka från lunchrasten (hade fått order om att inte stressa ihjäl mig så jag visste att nästa som skulle på lunch var inställd på att komma iväg lite senare än vanligt.)
 
Well... Det var i alla fall härligt att komma hem och se att renoveringen börjat ta fart!
 
 

Golvlisterna ska målas vita. En detalj som känns viktig.
 
Tanken var att hinna vardagsrum och kök innan påsk. Nu blir det kök och hall då kökstapeterna behövde beställas. Så igår kväll tömdes hallen och nu i skrivandets stund är målaren inne i vardagsrummet och arbetar. Hundarna går med mig till jobbet. Har så himla snälla arbetsgivare som låter mig ta med hundarna, ska hitta på nåt till dem som tack sedan!

Renovering.

I morgon kl 7 påbörjas renoveringen av lägenheten! Vardagsrum och kök hinns med innan påsk.
 
Ett par shoppingrundor har resulterat i beställning av säng och soffa. Matgrupp har klickats hem. Möbler till hallen är utsedda och snart läggs beställningen på det.
 
Jag har bara så himla roligt!
 
För fjärde lördagen i rad serverades det gott även denna helg:
 
  

 
 
 

God middag och fick lära känna ett par nya, fantastiskt fina, människor! Kan det bli så mycket bättre?
 
 

Livstecken.

Kikar in med lite bilder för att mersom visa att jag lever!
 

Mamma var på besök i helgen och maten som serverades var take away från en restaurang i Utopia.
 

Ja, vi hann med både sushi och det här. Samma kväll. Vin och surr. Hur trevligt som helst!
 
Fredagen bestod av besök hos syster och hennes man som nyligen fyllt år. En korg med goda viner samt ostar från Duå. Mycket uppskattad present! Togs ingen bild på det men däremot på Bubba och Bubban. En apreunion kan man säga.
 
 
Mark ville också vara med på bild, han är som en riktig liten linslus.
 
Har fortfarande en rätt tom lägenhet, kataloger med tapeter finns hemma och beslut om vilka tapeter det blir bör ske alldeles snart så att renoveringen kan ta form. Mitt i allt detta står denna:
 
 
... jag älskar blommor! Underbart!
 
Blev igår plötsligt medvetande om att jag är en vecka fel. Trodde det var längre till påsk än vad det i själva verket är... Är det okej att skylla på att det faktiskt är rätt mycket nu? Rörigt, kaos, glädje och förväntningar.
 
Dags att kila till jobbet. Ha en bra dag!

RSS 2.0