Geggamoja.

Klickat hem till Liten:
 
 
Så himla fin hon kommer att bli! ❤️ 
 
Idag har vi haft en mysig dag, hon är den absolut underbaraste lilla tjej att umgås med! Vill, vill, vill utveckla idén i mitt huvud om ett jobb där hon kan få vara med om dagarna tills det är dags att börja i skolan. Det skulle ju vara både roligt och mysigt. 😊
 
Apropå annat, men ändå om henne, vilken tur det hann komma mer snö. Mössan gjordes klar och hann användas!
 
 
Såklart blev hon hur söt som helst i den. ❤️

Längtar hem.

Emellanåt gör sig hemlängtan påmind. Längtan efter en småstad. Umeå växer och växer. Butikskedjor tar över och de som startat eget får det tufft, en del får tacka för sig och slå igen. Gamla byggnader rivs, parkeringar och bostäder byggs upp. Huspriserna är tre gånger så höga här. 
 
Min hemlängtan beror nog även på att jag skulle vilja ha närmre till mina föräldrar. (Kanske rentav den största anledningen?) 
 
Det är också i lilla hemstaden jag skulle vilja ha egna butiken. Alla bitar har inte fallit på plats än, jag vill att Liten ska kunna vara med och jag vill även att det ska kunna vara en mötesplats för andra barn och föräldrar. 
 
Lyssnar ni till ert hjärta fullt ut? 
 
 

Kalaset.

Vi var på kalas hos Litens moster i förrgår, så trevligt! Liten hade ordnat pysselpresenter till moster. 
 
 
Ljus med hjärtan, kärlek till moster!
 
Och så ville Liten ge detta:
 
 
 
Nyttigt godis fick också följa med. 
 
Tack för kalaset, moster!
 
 
 
 

Snart vet vi.

Namnet på nya lillprinsen. Jag tycker att Seth skulle bli fint. Seth Erik Bertil. Det får bli mitt bidrag till gissningen av namnet. 

Sol!

Så härligt att solen lyser och att jag börjar känna mig piggare! Åkte på en rejäl förkylning så det har varit några dagar där energin varit som bortblåst. 
 
Idag ser vi ut att få riktigt fint väder, perfekt promenadväder med småtjejerna. Det finns så otroligt många spännande dofter utomhus för dem. Innan promenad ska det pysslas lite, vi ska på kalas ikväll! Litens moster fyller år och Liten har längtat jättemycket att få komma till hennes kalas. Frågan är vem som är mest spänd av förväntan, moster eller Liten? 
 
Finaste kom ju hem förra veckan och eftersom jag varit hängig har det inte blivit så mycket bloggande direkt...jag har ju inte ens visat vad han hade med sig hem till mig..
 
 
En superfin scarves! Blev jättejätteglad! 100% silke, ååh vad jag tycker om! ❤️
 
Har förresten börjar göra iordning i vår nya garderob: 
 
 
Den där känslan när var sak hamnar på rätt plats. 

Borde ha räknat ut det.

Om det i ett recept inte står tillagningstid och ett finstilt tips om att i förväg tillaga för att sedan värma upp, så borde jag nog ha räknat ut att det inte skulle gå snabbast vid spisen. Testade potatisbullar igår för att jämföra mot köpes-varianten. 
 
 
De blev goda! ...och så mycket roligare att göra själv än att köpa färdigt. 

Som han läser!

En av oss är definitivt bättre än den andra på det här med att läsa.
 
 
Jag älskar böcker och egentligen älskar jag att läsa också. Det är bara så mycket saker jag vill göra att jag har svårt att pausa och sätta mig ner med en bok. Kanske blir det ändring snart när vårvärmen kommer och det blir skönt att sitta utomhus medan Liten sover i vagnen. Eller sedan när vi gjort vår läshörna här hemma. 
 
Idag är jag trött och hängig. Drog på mig en förkylning när kroppen slappnade av efter pappas operation och att Finaste var på hemväg från sin resa. Igår kom han hem och det känns så bra att ha honom hemma igen! 

Nya tag.

Förra veckan var det fullt fokus på pappa och att besöka honom på Nus, det var liksom inget annat jag hellre ville göra än att ta promenader dit med Liten och syster för att hälsa på honom. Mamma har varit här över helgen och lillasyster har funnits med i tankarna. (Rent egoistiskt så önskar jag att de hade valt Umeå istället för Stockholm, det känns som de är alldeles för långt borta). Operationen har gått bra och det har varit skönt att få se framsteg varje dag. Idag förflyttas han till lasarettet i hemstaden så nu börjar det bli lite för långt för att ta promenad dit. Nu kommer några månader då pappa inte får göra något där tyngden blir mer än 1 kg i vardera hand. Vi och syster och hennes sambo kommer att åka för att hjälpa till så mycket som möjligt.
 
Fastän det varit en jobbig vecka, dels oro för pappa och dels för att Finaste åkte bort, så har det varit mysigt att umgås mycket med fina syster. Hon är verkligen superfin! Senare i veckan ska Finaste hjälpa till att fixa däckbyte på hennes cykel och nästa vecka blir det födelsedagsfirande! Tänk - Liten ska gå på kalas! Så roligt! Hon störtdiggar sin moster och nu har hon stora funderingar kring att hitta på en fin present som hon hoppas moster kommer att tycka om.
 
 
Dessa fina kläder överraskade moster med sedan hon fått höra att Liten var i behov av fler bodysar. Tack snälla! Så himla uppskattat!
 
För någon vecka sedan gjordes detta:
 
 
 
Det blev riktigt gott och idag ska Liten och jag gå och inhandla mer och fixa till Litens moster och morbror. 
 
Vi har som en fixardag, Liten och jag. 
 

Operationen gjord.

Operationen som var planerad till igår sköts upp till idag istället. Vid lunchtid var den klar och på eftermiddagen var vi i kontakt med en sköterska på IVA för att få så mycket info som möjligt kring hur allt gått. I morgon får vi träffa pappa, tror att det blir efter det som jag kan slappna av mer. 
 
* Jag har hittills i veckan fått veta att det är 25 000 steg att gå till NUS t&r. 
* Jag har sett att det (tyvärr) är en hel del föräldralediga som tar med sig kidsen till MAX. (Vi blir inga sådana föräldrar)
* Utanför en förskola som passerades räknade jag till 17 ungar - och EN vakt. Jag blev mörkrädd. Kommer att vara hemma med Liten tills hon är vuxen. Kommer aldrig vilja lämna henne ifrån mig.
 
 
 
 

Lämna oss inte.

Fina pappa, idag är operationen. Jag vill förlita mig på läkarna, men tänk om något går snett? Jag är rädd, orolig och ledsen. Ville inte visa min oro inför dig, men det brast. Du såg, du kände. 
 
Fina pappa, jag vill att Liten ska ropa "Moffa!" och visa dig den fina teckning hon ritat till dig. Jag vill att du ska läsa sagor för henne, promenera i skogen och sparka boll till varandra på gården. Jag vill att ni ska plocka blommor att sätta i ett glas till midsommardukningen. Jag vill att ni ska hitta små hemligheter att ha tillsammans. 
 
Fina pappa, vi kommer att vara nära dig idag. Fina pappa, jag älskar dig. 

Böcker!

 
Perfekt att bläddra i till kaffet. Kanske dyker det upp en och annan titel att längta efter! Det är två nyutkomna böcker nu som jag gärna skulle vilja ha. "Isobels vandring" av Kajsa Ingemarsson och "Skillnadens trädgård" av Sara Bäckmo.  
 
Vi är uppe tidigt idag, Liten och jag. Hon har så mycket att berätta och extra mycket tidigt på morgonen. Lilla solstrålen våran! 

RSS 2.0